The Grey Heron (Ardea Cinerea), De Majestueuze Vogel Van De Vijvers

The Grey Heron (Ardea cinerea), van de orde van steltlopers, is de majestueuze vogel van onze moerassen, vijvers en stromen. Het is gemakkelijk te herkennen aan zijn manier van jagen met zijn langzame mars, zijn krachtige snavel klaar om zijn prooi te vangen. De grijze reiger is ook de vogel die uren op een van zijn benen kan blijven.

The Grey Heron (Ardea cinerea), de majestueuze vogel van onze vijvers

Hoe herken je een grijze reiger?

The Grey Heron is een majestueuze vogel. Het heeft een lange nek en een grote gele snavel in de vorm van een grote dolk. Wanneer het niet vliegt, wordt het gemakkelijk herkend aan de gele poten en het grijze verenpak, behalve aan de witte kop en onderzijde. De grijze reiger draagt ​​ook een soort lange zwarte rand op het hoofd, die naar zijn rug loopt. Het is vooral zijn stoïcijnse houding, wanneer hij in rust is, die herkenbaar is: de Grey Heron kan inderdaad urenlang op één van zijn poten blijven staan ​​zonder te bewegen, zijn nek in zijn schouders gestoken. The Grey Heron heeft een karakteristieke vlucht, traag, majestueus en krachtig. Zijn poten zijn gespannen en zijn hoofd is naar achteren gebogen als hij vliegt.

Cree en lied van de grijze reiger

De huilen van de Ashen Heron zijn vooral te horen als het in volle vlucht is. Het is een heel luide kreet, bijna gekwaak.

The Grey Heron leeft voornamelijk in wetlands

Het leefgebied van de grijze reiger

De grijze reiger leeft voornamelijk in natte gebieden, waar hij voedsel vindt. Het kunnen moerassen zijn, beken, vijvers waar het water, zout of zacht, niet diep is. Het wordt vaak gevonden in heel Europa.

De grijze reiger voeren

De voeding van de Grey Heron bestaat voornamelijk uit vissen, alen en amfibieën. Het eet ook kleine knaagdieren, insecten, kreeftachtigen of reptielen. The Grey Heron heeft een speciale manier om voedsel te zoeken. Hij loopt langzaam en stil in het ondiepe water, snauwt naar beneden, klaar om zijn prooi te vangen. Vooral voor grote vissen en paling gebruikt de Grey Heron zijn krachtige snavel om ze te boren en in alle richtingen te schudden. Dan slikt hij zijn prooi volledig in, hoofd eerst.

Grijze reiger tijdens de vlucht

Reproductie van de Grey Heron

Tijdens de nestperiode, van februari tot juli, leeft de grijze reiger in koloniën. Hij bouwt zijn nest, gemaakt van droge twijgen en takken, in een boom naast zijn soortgenootjes. Het nest kan meerdere jaren achter elkaar dienen. Aan de andere kant blijven het paar grijze reigers alleen samen tijdens het broedseizoen. Het vrouwtje legt 3 tot 5 eieren, elk twee dagen uit elkaar, afwisselend met het mannetje gedurende ongeveer 26 dagen. De grijze reiger heeft slechts één broed per jaar. Na hun geboorte worden de jongen ongeveer twintig dagen gevoed en beschermd in het nest door beide ouders.

Is de Grey Heron nuttig of schadelijk voor de tuin?

De Grey Heron is zeer zelden aanwezig in de tuinen omdat het een zeer voorzichtige en schuwe vogel is. Maar hij kan zich aangetrokken voelen tot waterpunten waar hij vissen kan vinden om te eten.

Deel Met Je Vrienden