De Houtduif

Loading...

Loading...

houtduif

Om te drinken, de duif zuigt water in plaats van te kijken naar elke slok slikken.

De houtduif (Columbus palumbus). Hij wordt "pigeon" in het zuidwesten, waar de jacht van Palombières tijdens de migratie uit Noord-Europa naar Spanje. Het meet ongeveer 45 cm, weegt tot 520 g en woont ongeveer 16 jaar.

Alle kleuren

  • Blauwgrijs verenkleed.
  • Lichtroze borst.
  • Witte vlek aan elke kant van de nek.
  • Geel snaveneind.
  • Roze poten.

Zijn leefgebied

  • Zij bezoekt weilanden, bossen, bosranden en geniet in de buurt van de velden waar het is voedsel, dat is niet naar de zin van de boeren die overwegen het schadelijk.
  • Hij is erg actief in de stad, waar hij zich veiliger voelt. Het wordt gezien in parken en tuinen.

Zijn gewoonten

  • Het is een kuddedier buiten het broedseizoen. Hij verzamelt zich in slaapzalen voor de nacht. Deze bevinden zich meestal in de buurt van voederplaatsen.
  • In de tuinen loopt hij over de gazons en komt gewillig in de buurt van de feeders.
  • Zijn dieet is fabriek eerst: granen, groene bladeren, scheuten, zaden, bessen, eikels, vruchten, wortels. Maar het verbruikt ook insecten en kleine weekdieren. Op de grond zoekt hij naar voedsel vaak in groepen.
  • De houtduif is meestal monogaam.

Zijn gezang

  • Wie kent zijn kenmerkende koehandel niet! Hij zingt het grootste deel van het jaar.

Het beetje meer

Voor ongeveer 15 dagen, de houtduif "verpleegkundige" in haar kleine "kropmelk", ook wel "pigeon melk", rijk aan eiwit en vet. Dan als de "melk" is verarmd, kleine recht op een gemengde voeding bestaande uit "melk" en voorverteerd planten.

Loading...

Video: HERKEN DE HOUTDUIF.

Loading...

Deel Met Je Vrienden