Wild Zwijn, Een Bosdier Dat De Grond Keert

Loading...

Loading...

Het everzwijn (Sus scrofa)

Het zwijn is niet dat het dier gejaagd door Obelix in Asterix strips, de echte vechters zijn ook hem op het spoor, met name wanneer de neiging om invasief te worden komen zelfs sluipend de rand van de stedelijke woningen. Dit boszoogdier van de familie Suidae speelt echter een belangrijke rol in ecosystemen.

Wild zwijn: zijn identiteitskaart

Het zwijn (Sus scrofa) Is een groot zoogdier, potent aan zijn voorste deel met een dikke hals die zich uitstrekt tot een grote kop (kaak) conische vorm eindigt in een neus (snuit). Zijn achterste uiteinde is smaller en eindigt met een kleine staart met een borstel van ongeveer dertig centimeter. De grove (borstelige) vacht is donkergrijsbruin van kleur, maar de jonge zwijnen, klein, dragen een gestreepte livrei. Het seksuele dimorfisme is goed gemarkeerd in het everzwijn, aangezien het mannetje tot 150 kg weegt, terwijl het vrouwtje, het vrouwtje, een gewicht heeft dat in de orde van 100 kg ligt. De schofthoogte varieert van 0,70 tot 1,10 m en de lengte kan variëren van 1,2 tot 1,7 m. Ondanks dit kan het everzwijn snel en behendig zijn in zijn bewegingen.

De bovenkant van zijn hoofd heeft rechtopstaande driehoekige oren. Zijn kaak heeft zeer scherpe en scherpe hoektanden: de zandstenen zijn die van de top en de verdedigingen zijn die van de bodem.

Er zijn verschillende varianten van wild zwijn, vooral wanneer het is gekruist met als huisdier gehouden varkens. Het Corsicaanse zwijn blijft bijzonder. Varkensvlees wordt gewaardeerd in de keuken, maar de smaak een beetje sterk spel is niet altijd eensgezind.

Het fokken begint met bronst dat duurt van de herfst tot januari, soms aanleiding geven tot gewelddadige gevechten tussen mannen. Na de fok duurt de dracht 115 dagen waarna het kalf tussen twee en een dozijn kleine zwijnen geeft die de laie gedurende minstens 3 maanden borstvoeding geeft. Na 6 maanden worden ze niet langer beschouwd als wild zwijn, maar blijft het gezin één of twee jaar samen en vormt het een kudde.

biggen

Everzwijnen leven veel in kuddes, ze zijn gezellig, zelfs als ze vaak heel luid bewegen vanwege schreeuwen, grommen, snuffelen, enz. Hun leven is hoofdzakelijk nachtelijk. Hoewel ze sedentair zijn, hebben ze een bewegend gebied dat erg groot kan zijn. Twee kenmerken van de gebruikelijke gedrag van de beer moet worden vermeld: hij rolt in een modderpoel, een defile, te krabben en zich te ontdoen van parasieten, in de eerste plaats, en ten tweede, verhuisde hij in een hol om te slapen, meestal is het een droge plek verborgen in struikgewas. In gevolg, bestaat zijn milieu hoofdzakelijk uit bossen, beboste gebieden, heide.

Het zwijnenvoer

Het zwijn is perfect omnivoor en kan de grond te graven met zijn snuit, omdat het zich voedt met eikels, wortelstokken, knollen, paddestoelen, granen, fruit, maar ook wormen, slakken, insectenlarven, insecten, vogels, amfibieën, kleine zoogdieren, dat hij dood of levend consumeert.

De schade veroorzaakt door het everzwijn

Het komt zelden voor dat het zwijn een persoon laadt, tenzij het echt een lai met zijn jongen heeft gestoord. Vooral de bewegingen van wilde zwijnen in kuddes die schade doen bij het oversteken van akkers, echter, is het belangrijk om op te merken dat dit het gevolg is van menselijke aanwezigheid van storende, het s' handel jagers, wandelaars, paddenstoelenzoekers, honden zonder leiband...

Bovendien ontmoeten ze in sommige overbevolkt gebieden van wild zwijn aan de rand van grote steden en zelfs het centrum wanneer ze verdwalen, wat verkeersveiligheidsproblemen kan veroorzaken.

Moeten we vechten tegen het zwijn?

In zijn natuurlijke omgeving speelt het everzwijn een noodzakelijke rol voor de balans van de ecosystemen. Wegens zijn ingravende gedrag, keert het everzwijn terug en belucht het bosland, wat vrij positief is voor de bodemstructuur en microbiële activiteit. Bovendien, omdat het constant tegen bomen wrijft, draagt ​​het bij tot de goede verspreiding van paddenstoelensporen en de zaden van andere planten die het in zijn zijde en hoeven draagt: er is bijvoorbeeld gevonden dat na een brand, de aanwezigheid van wilde zwijnen maakt het mogelijk om op een natuurlijke manier sneller te groeien. Bovendien, omdat het zwijn aasetend is, speelt het een sanitaire rol door te voorkomen dat lijken van kleine dieren oppervlaktewater vervuilen.

kudde wilde zwijnen

Dit is wanneer wilde zwijnen beperkt zijn tot hun oorspronkelijke leefgebied. Hun aanwezigheid wordt een probleem als hun aantallen te hoog zijn, ze zijn overvol omdat ze dan verkeersongevallen veroorzaken, ze kunnen schade toebrengen aan gewassen en gazons vertrappen privétuinen door dichter bij huizen en stedelijke centra te komen. Dus, dichter bij de mens, helpen ze ook bij het verspreiden van parasieten, waaronder teken, de oorzaak van de ziekte van Lyme.

De overbevolking van wilde zwijnen vindt vaak haar oorsprong in ongeschikte jachtmethoden, zoals het voederen van dieren, maar ook jachtplannen die het benadrukken, zonder te vergeten dat de natuurlijke roofdieren (wolf, lynx, beer...) verdwenen zijn. Te veel geworden, later kunnen jagers er niet in slagen hun aantal te verminderen, ondanks de georganiseerde mishandeling en het gebrek aan beperkingen om ze neer te schieten. Wilde zwijnen worden dan schadelijk - als zodanig geclassificeerd op bepaalde afdelingen - met name voor boeren, wat verklaart waarom in 2009 een nationaal plan voor het beheer van wilde zwijnen werd ingevoerd.

Loading...

Video: Droogte, Veluwe 2018 movie.

Loading...

Deel Met Je Vrienden