Swallow (Delichon Urbicum), Vogel Met Elegant Zwart En Wit Silhouet

Loading...

Loading...

De zogenaamde "window swallow" (Delichon urbicum), die in onze steden te zien is, behoort tot de familie van hirundinids. Een van zijn neven, de zwaluw "rustiek", is aanwezig in Frankrijk maar meer op het platteland. Alle soorten zwaluwen zijn beschermde soorten.

Swallow (Delichon urbicum), de vogel met een elegant zwart-wit silhouet

Hoe een zwaluw herkennen?

De raamzwaluw is aan de ene kant gemakkelijk herkenbaar dankzij het elegante silhouet. Aan de andere kant, door zijn kleur: zijn rug, zijn vleugels en de bovenkant van zijn hoofd zijn zwart-blauwachtige kleuren met metalen reflecties. Haar buik, keel, staart en benen zijn daarentegen wit en contrasteren met de rest van haar lichaam. De zwaluw heeft lange vleugels en een matig gevorkte staart. De rekening is kort en breed. Ze vliegt bij het openen om insecten gemakkelijk te vangen.

De boom slikt het leven in de kolonie en hun snelle groepsvlucht is herkenbaar aan zijn vlakke en min of meer geïmproviseerde fasen. De zwaluw kan gedurende lange periodes vliegen, twirling, duiken, veelvuldige bochten markeren.

Schreeuwen en zingen van de zwaluw

Het lied van de raamzwaluw is een zoete en fluitachtige tweet, afgewisseld met droge geluiden. Ze spreekt haar kreet uit wanneer ze vliegt en wanneer ze in haar nest arriveert.

Gevederte van de zwaluw

De habitat van de zwaluw

De raamslikken is een stadsbewoner. Ze leeft in de buurt van de mannen wiens huizen ze gebruikt (onderdaken, vensterembrasures, enz.) Om te nestelen. Maar het is nog steeds te vinden op kliffen in rotsachtige gebieden of in onbewoonde gebouwen op het platteland.

Alle soorten zwaluwen zijn trekvogels. Ze vliegen 's nachts gedurende enkele weken in het midden van oktober naar sub-Sahara Afrika, waar ze de winter doorbrengen en vanaf eind april terugkeren naar Europa.

Slik voeding

De boom slikt feeds uitsluitend op zijn vluchten met vliegende insecten die ze oversteken, zoals vlinders, vliegen of bladluizen. Het gebeurt ook soms om insecten op de grond te pikken.

Swallow's Cubs

Slik de voortplanting

De paring van de raamzwaluwen vindt plaats in het nest gemaakt door het mannetje en het wijfje met klei en vochtige aarde, vermengd met speeksel en bekleed met veren. Een ovale opening geeft toegang. De laatste is gebouwd onder de kroonlijsten of raamkanten van gebouwen op minstens 2 meter boven de grond en beschut tegen weer en wind. De zwaluw heeft 2 broedjes per jaar en legt 3 tot 5 eieren voor elk van hen, die beide ouders beurtelings voor 2 weken incuberen. De jongen verlaten het nest na 25 tot 30 dagen.

Is de zwaluw nuttig of schadelijk voor de tuin?

De slikbeweging evolueert in de buurt van huizen en tuinen, het maakt het mogelijk, vooral in de zomer, om het milieu te ontdoen van vliegen, muggen en bladluizen die het consumeert.

Loading...

Video: .

Loading...

Deel Met Je Vrienden