De Spreeuw

Loading...

Loading...

spreeuw

In veel landen wordt spreeuwen als schadelijk beschouwd vanwege de schade die het heeft aangericht.

De Europese Starling (Sturnus vulgaris). Je hebt het al in de avond zien evolueren in een constant veranderende wolkvorm. Het is een manier voor hem om zichzelf te beschermen tegen roofdieren, die niet weten waar te geven
ga voor deze bewegende massa staan. De spreeuw is ongeveer 21 cm lang en weegt tussen 60 en 96 g. Hij kan maximaal 15 jaar leven.

Alle kleuren

  • Gele snavel taps toelopend en conisch.
  • Donker verenkleed en glanzende mochaness van balcn-beige vlekken.
  • Zwarte vleugels, wijzers.

Zijn leefgebied

  • Bosrijke gebieden, landbouwgrond, parken en tuinen, zelfs in stedelijke gebieden.

Zijn gewoonten

  • Hij leeft in grote groepen behalve tijdens het broedseizoen.
  • In de winter komen duizenden mensen slapen in grote slaapzalen
  • Het dieet bestaat uit insecten, wormen, slakken, bessen, fruit. Hij is een bezoeker van de feeders, waar hij waardeert dat hij ook vet en brood wordt aangeboden.
  • Heel macho, hij oefent zijn vrouw nauwlettend op en volgt haar overal permanent.
  • Op de grond slaat het niet over in tegenstelling tot andere vogels: het werkt.

Zijn gezang

  • Het mannetje zingt op elk moment. Zijn roep en zijn lied zijn zeer gevarieerd. De spreeuw is een behoorlijk luidruchtige vogel.

Verwar de mus niet

Verwar niet... De mus

Jeugdvormen lijken soms op mussen of andere nauw verwante vogels. De jonge rui in de herfst (bijgevoegde foto), verliest hun babyveren en neemt hun volwassen kleurenpracht mee.

Het beetje meer

De spreeuw heeft de bijzonderheid een goede nabootser te zijn van het gezang van andere vogels. Maar niet alleen: zijn veelvuldigheid van stedelijke gebieden gaf hem de mogelijkheid om beltonen en andere objecten van mobiele telefoons te imiteren!

Loading...

Video: SPREEUW.

Loading...

Deel Met Je Vrienden