Het Edelhert, Groot Herkauwersbos

Loading...

Loading...

We hebben het over de herten, maar zijn exacte naam is 'edelhert', wetende dat in het Grieks hert is een hert, hier zijn we voor een echt pleonasme. Het hert is de grootste familie herbivore herkauwer Cervidae, die leeft in de bossen, herkenbaar aan hout, dat op zijn hoofd en zijn majestueuze uitstraling.

De edelherten: zijn identiteitskaart

De edelherten (Cervus elaphus) is het grootste zoogdier dat in Frankrijk kan worden gekruist met een schofthoogte van maximaal 1,5 m en een gemiddeld gewicht van 150 kg in ons land. Veel grotere onderwerpen komen samen in Oost-Europa. Hoewel zijn nek hem slank doet lijken, is zijn borst enorm. Hij heeft een kleine staart voor zijn corpulentie, omdat hij niet groter is dan 25 cm. Seksueel dimorfisme is gemarkeerd tussen het mannelijke hert en zijn vrouw genaamd hert. Beide hebben een levensverwachting van 15 tot 20 jaar, zonder roofdieren onderweg.

edelhert

Zijn zicht en geur zijn zeer ontwikkeld. Twee lange oren staan 鈥嬧媜p de bovenkant van zijn hoofd. Alleen de man zal hout dragen dat ongeveer 9 maanden begint te verschijnen. Wanneer deze eerste tak zichtbaar wordt, wordt het jonge hert na 1 jaar "daguet" genoemd. Aan het einde van de winter of het vroege voorjaar, zullen de bossen, die botorganen zijn, in de zomer vallen om af te stoten. De herten gebruiken ze om te vechten, hij scherpt ze door ze op een reguliere manier met de bomen te wrijven.

In de fawn fase, tot 4 maanden, is de bruine vacht gespot met wit. Daarna wordt het heel uniform met uitzondering van een geel-beige romp patch, en dan, natuurlijk, maar de man is vaak een donkere jas dan het vrouwtje, haar kleur verandert met de seizoenen en of het een hert meer of minder oud is: het gaat van bruin trekken op het rood in de zomer tot bruin grijs in de winter. Maar ze kennen twee ruien per jaar, een om een 鈥嬧媗ichte zomerjas te hebben, de andere om zichzelf te beschermen tegen de kou met een dikke laag winter.

De poten van het hert zijn zeer goed waardoor hij snel kan rennen en springen. Ze worden afgesloten door puntige en smalle hoeven.

Wat zijn de verschillen tussen herten, rendieren, herten en herten?

Het is moeilijk om herten met herten te verwarren omdat het veel dunner en kleiner is (maximaal 35 kg). De pups van de twee dieren hebben echter dezelfde naam, namelijk "reekalf".

De hinde, vrouwelijke herten, lijkt niet op herten: ook al is het minder imposant dan de herten, ze nog steeds corpulence (80 tot 100 kg) die niet liegt over zijn identiteit.

Betreffende het rendier (Rangifer tarandus), het is niet van dezelfde soort als de Latijnse naam toont, en het woont niet in hetzelfde geografische gebied omdat het alleen in de Noordse en koude landen wordt ontmoet. Daarnaast draagt 鈥嬧媓et vrouwtje ook bos.

seizoen van de hertenplaat

De reproductie van de herten is onlosmakelijk verbonden met de plaat, hese schreeuw en krachtige mannelijke zendt rond september-oktober voor een maand, markeren het begin van jongens die de zware gevechten tussen mannetjes kunnen weten, verstrikken hun gewei om te winnen Hoofdplaats van de vrouwelijke kudde. Tijdens deze sleur hebben hormonen, waaronder testosteron, een effect op de samenstelling van het sperma en het gedrag van de man. De slachting waarschuwt de vrouwtjes van de aanwezigheid van een hert. Wanneer ze ontvankelijk zijn (1 dag / jaar), vindt het uitsteeksel plaats naarmate de heats van de vrouwtjes van de kudde vordert. De draagtijd duurt ongeveer 8 maanden. De hinde isoleert zichzelf voor het afkalven, wat maar op 茅茅n manier telt. Ze zal minder dan een jaar borstvoeding geven en het kind zal ongeveer 2 jaar geslachtsrijp zijn.

Herten leven in grote bosgebieden met open plekken en heldere bossen. Het wordt meestal gezien in de zelden bezochte randen en paden, in de schemering en in de nacht. Het vormt kuddes van 30 tot 50 vrouwen vooral tijdens bronsttijd, want het is een sociaal wezen "matriarchale", waarvan manoeuvreren zone kan zich uitstrekken over 3.000 hectare.

hertenkudde met hinds

Het hertenvoedsel

Het hert is een herbivore herkauwer waarvan het dieet is gebaseerd op de vegetatie ter beschikking van het seizoen (10 tot 15 kg / dag): gras, scheuten, bloemen, fruit tijdens zonnige dagen, dan paddestoelen, eikels, kastanjes en bladeren bramble of klimop, schors in de herfst en winter.

Tijdens de bronstperiode voedt het hert nauwelijks, dus het verliest veel gewicht.

Kunnen herten het milieu schaden?

Met de herinvoering van gekweekte herten, het voeden, de jacht plannen, en het verdwijnen van grote roofdieren (wolven in het bijzonder), populaties plaatselijk toegenomen, maar thuis wordt waargenomen genetische verarming. Vooral de versnippering van het landschap als gevolg van de snelweg of spoorweginfrastructuur helpt op dit niveau niet.

Herten hebben dezelfde bezorgdheid over overbevolking als wilde zwijnen. Dit veroorzaakt onvermijdelijk overbevolking van herten bosbouw schade, een verstoring van het ecosysteem en minder weerstand tegen ongedierte beesten die drager zijn van een verscheidenheid teken, maar ook toxoplasmose, babesiose, paratuberculose, CVO is encefalopathie dodelijke prion type BSE. De mens is van nature waarschijnlijker getroffen door de ziekte van Lyme en andere pathogenen.

Zoals de herten is een onderdeel van het prestige van de grote jachtgebieden, de bevolking is een belangrijke bron van inkomsten in de jacht rechten dus het wordt niet gezien de overbevolking die vaak onderschat in deze omgeving op te roepen.

Loading...

Video: .

Loading...

Deel Met Je Vrienden