The Raven (Corvus Corax): De Zwarte En Lawaaierige Vogel

Loading...

Loading...

Van de corvid familie, de kraai, wiens echte naam de "Raaf" is (Corvus corax) roept eeuwenlang pech, verdriet en bijgeloof op. Toch is het een van de meest intelligente vogels. Het is ook de grootste passerine in Europa die vaak wordt verward met de kraai.

The Raven (Corvus corax): de zwarte en lawaaierige vogel

Hoe een raaf te herkennen?

De kraai is een grote vogel met een krachtig lichaam. Het is de grootste van Europese corvids. Het heeft een verenkleed van glanzend zwart dat lichtblauwe iriserende reflecties heeft en, voor de man, een gegolfde uitstraling op zijn keel. Zijn buikveren hebben de eer om op zijn benen te vallen. Zijn grote snavel, in de vorm van een licht gebogen dolk, is zowel zwart als zijn ogen en zijn enorme poten. De vleugels van de raaf zijn lang en puntig en zijn staart is vierkant.

De raaf is tijdens de vlucht herkenbaar aan zijn hoogvliegende figuren. Zijn klappende vleugels zijn klein en stijf, afgewisseld met zwevende vluchten. Zijn vleugels zijn lang en smal en zijn grote snavel is tijdens de vlucht goed zichtbaar.

Schreeuwen en kraai zingen

Van de raaf is bekend dat hij luidruchtig is met zijn schor en ernstig kwaken, vooral tijdens het vliegen, 2 of 3 keer achter elkaar herhaald. De raaf kwaakt, maar hij kan andere zeer gevarieerde geluiden uitzenden en zelfs het geschreeuw van andere vogelsoorten imiteren.

Raven, vogel van tegenslag?

Het leefgebied van de raaf

Aanwezig op het noordelijk halfrond, de kraai is een sedentaire soort. Hij is op zijn hoede voor menselijke aanwezigheid en nestelt het liefst in afgelegen wildernis, van kliffen aan de kust tot hoge bergen en steengroeven. Maar het is ook te vinden in stedelijke gebieden, op de gebouwen van onze steden.

Raven voeden

De kraai is een aaseter en voedt zich voornamelijk met dode dieren. Maar het houdt ook van insecten, wormen, slakken, knaagdieren, kikkers en padden, kleine zoogdieren of vogels, maar ook van zaden en fruit zoals bijvoorbeeld kersen. In de steden bestaat het voedsel ook uit voedselresten voor mensen. De raaf voedt zich met de grond en slaat zijn voedsel op.

Nest en kleine raaf

Reproductie van de raaf

De kraaien nestelen van februari tot mei op grote hoogten, zoals kliffen, zeer grote bomen of pylonen. Het nest, imposant, bestaat uit takken met gras, wol en korstmos. Na een incubatieperiode van 18 tot 21 dagen legt het vrouwtje 3 tot 7 eieren per koppeling (meestal slechts één spawning per jaar). Bij de geboorte worden de jongen door beide ouders gevoed tot ze na 5 tot 7 weken opstijgen.

Is de raaf nuttig of schadelijk voor de tuin?

De raaf die de vruchten en toppen van bomen verrukt, wordt niet gewaardeerd door degenen die een boomgaard laten groeien. De corvid doet ook schade aan suikermaïsplantages. En dan, als je een kippenhok hebt met een paar kippen, wees voorzichtig want het kan gebeuren dat in tijden van extreme kou, wanneer de kraai geen eten heeft, het de kippen aanvalt die dan worden verwijderd en doorboord met gaten. En als de kraai het nest heeft gezien, zal het niet stoppen om er toegang toe te hebben om weg te gaan met een ei in de bek. Maar de raaf helpt ook om de tuin te ontdoen van wormen, insecten en ander ongedierte dat deel uitmaakt van zijn dieet.

Loading...

Video: .

Loading...

Deel Met Je Vrienden