De Wasbeer, Een Opportunist Uit Amerika

Loading...

Loading...

De gemeenschappelijke wasbeer (Procyon lotor) Aangekomen in Europa tussen de twee wereldoorlogen, rechtstreeks afkomstig uit Amerika, waar bont vleesetend zoogdier dat is altijd al begeerd. Ondanks de verschillen in klimaat tussen de twee continenten, de wasbeer is perfect, het is in deze die hem kwalificeert als een opportunist gedrag verandert al naar gelang de omgeving, wetende al, mannelijk en vrouwelijk niet reageren op dezelfde manier geconfronteerd met dezelfde situaties.

schadelijke wasbeer

Raccoon: ID-kaart

De wasbeer wordt gekenmerkt door een mooie vacht tussen bruin en grijs en een witte kop met een zwart masker rond de ogen over de gehele lengte van de snuit. In het voorjaar, weet hij een molt die lichter zijn zomer vacht is zo veel korter.

Het dier gemeten 60 cm tot 1 m afhankelijk van het onderwerp en seks omdat er een relatief duidelijk geslachtsdimorfisme tussen mannetjes, steviger dan vrouwen. Op deze lengte moet worden toegevoegd 20-35 cm aan de staart zwart, gekenmerkt door een opeenvolging van zwarte en lichte ringen.

Zijn gewicht varieert van 4 tot 9 kg gemiddeld in de wetenschap dat in koude gebieden in het noorden van Canada, kunnen wasbeer vallen, het maken van grote reserves verhogen van zijn gewicht met de helft of meer. Het maakt eigenlijk niet overwinteren, maar wordt inactief als een slapende toestand, vandaar de noodzaak om reserves te hebben.

Het hoofd van de wasbeer is afgewerkt met kleine oren, het is breed, met een puntige neus en zwarte ogen. Omdat het een carnivoor, rekening zijn tanden lange hoektanden waardoor hij om ze te planten in zijn prooi te doden. Zijn poten hebben vijf zeer behendige vingers met scherpe klauwen niet retractiele en zijn achterste benen die tien centimeter meten kan 180° C te zetten als dat nodig is!

De wasbeer liever 's nachts, is niet snel in zijn bewegingen op de grond, maar in plaats daarvan zwemt hij goed en klimt met gemak. Als hij zich bedreigd voelt, zal het een soort van grunt, zeer verschillend van andere kreten dat het kan produceren om te begrijpen van zijn soortgenoten uit te stoten.

De levensverwachting is in de orde van 3 tot 5 jaar in de wilde natuur, maar kan oplopen tot 15 tot 20 jaar in gevangenschap.

voortplanting wasbeer

Reproductie wasbeer begint met de zoektocht naar vrouwtje door het mannetje: paring plaatsvindt in de late winter of het vroege voorjaar, afhankelijk van het klimaat. De monogame vrouwelijke verzekert haar zwangerschap twee maanden (63 dagen), terwijl de mannelijke weer uit nieuwe ratonnes te veroveren!

De enige jaarlijkse omvang van het vrouwtje heeft tussen 1 en 7 kleine 9 of meer dier leeft in het noorden, meer kleine zijn talrijk. Ze zijn blind geboren en zie niet vóór 3 weken. De vrouwelijke verpleegkundigen tijdens de 4 maanden en hun fijne beneden neemt de vorm aan van de toekomstige bont tot 2 maanden. Ze piepen en slapend blijven bij hun moeder in de winter na de geboorte en onafhankelijk volgend voorjaar. Seksuele volwassenheid komt voor bij vrouwen 1 jaar terwijl mannen wachten 2 jaar.

Het leefgebied van de wasbeer

In Europa, waar het genaturaliseerde is geworden, wonen wasbeer in de buurt van bossen, rivieren, platteland met geïrrigeerde gewassen, maar ook in de buurt steden waar de parken en riolen houdt. Zijn habitat is een indicatie van zijn opportunisme en het kan een hoop van de mens die zich vestigen in zolders, schoorstenen of schuren te brengen.

Het gat is afhankelijk van de situaties en perioden, omdat de wasbeer in een stam kan worden geïnstalleerd, in een holle as, een marmot burrow verlaten, etc. Daar zal hij ook de winter doorbrengen in kiemrust.

schadelijke wasbeer

Het eten Raccoon

Wasberen zijn omnivoren en opportunistisch, opnieuw als past hij vaststelt in zijn omgeving afhankelijk van het seizoen.

Het zal dus heel vaak eten op de billen, insecten, larven, wormen, knaagdieren (veldmuis, muskusrat...), kleine waterdieren (kikkers, schildpadden, rivierkreeften, mosselen, kokkels,...), de planten (maïs, vruchten, bessen, eikels, noten,...), vond hij in de vuilnis in de stad, en zelfs aas.

Alles wat je eet tijdens de zomer en het najaar zal de vetreserves voor de winter.

In tegenstelling tot wat er gezegd wordt, heeft wasbeer niet zijn voedsel te wassen voor het eten.Het kneedt tussen zijn benen voor weekdieren en waterdieren voordat het gaat eten, wat deze semantische verwarring kan verklaren.

De wasbeer, schadelijke invasieve soorten

Als een exogene soort zijn natuurlijke wasbeerroofdieren zeldzame of niet-bestaande dieren in Europa: de lynx, de poema, de coyote, de alligator, de wolf, de Amerikaanse marter, de rode vos, de hond.

De man heeft daarom op zijn vacht gejaagd of hem met het autoverkeer gedood, maar de boeren zijn ook bang voor hem omdat hij boomgaarden plet, korenvelden, maar ook kippen en eieren, bijenkorven, pakhuizen, enz. Tegenwoordig is de wasbeer heel dicht bij steden.

Het is geclassificeerd als een plaag in Frankrijk bij ministerieel besluit van 28 juni 2016 en geclassificeerd door de Raad van Europa als een invasieve soort waarvan de uitroeiing wordt aanbevolen vanwege de impact op de lokale fauna, omdat het wordt beschouwd als een bedreiging voor biodiversiteit.

Loading...

Video: .

Loading...

Deel Met Je Vrienden