De Ekster

Loading...

Loading...

Magpie-ekster

Een ekster: pas op voor je vergeten juwelen op de tafel voor het open raam!

De ekster (Pica pica) is een corvid van 46 tot 50 cm en 140 tot 250 g. Het bevolkt onze steden evenals ons platteland. Het is een nieuwsgierige vogel, slim en brutaal die meer dan 15 jaar kan leven.

Alle kleuren

  • Verenkleed zwart en wit.
  • Iriserende blauwgroene reflecties op vleugels en staart.
  • Snavel, poten en zwarte vingers.
  • Bruine ogen.

Zijn leefgebied

  • De natuurlijke habitat is landelijk: landbouwgebieden, beboste gebieden, bosjes.
  • De transformatie van agrarische landschappen heeft haar naar onze steden gedreven, waar ze de schuilplaatsen van parken en tuinen op prijs stelt.

Zijn gewoonten

  • In het land, waar mogelijk, pikt ze de parasieten in de vacht van het vee.
  • Ze zoekt naar insecten, wormen, naaktslakken, die op de grond ronddwalen met haar steile gang.
  • Het voedt zich ook met fruit, zaden, en gaat soms de eieren van andere soorten eten, wanneer zij niet ook de kuikens zijn!
  • Het is een vogelzuiger die de lijken van de slachtoffers van auto's kan amuseren...
  • In de stad, het minacht niet het puin van humais, evantrating de vuilniszakken, zoals kraaien doen.
  • Dief, ze houdt van alles dat schijnt!

Zijn gezang

  • We kunnen niet zeggen dat ze zingt: ze kletst.
  • Zijn keel is nasaal en sonoor. Het is een luidruchtige vogel.

verwar de blauwe ekster niet

Verwar niet... De blauwe ekster

Ze komt veel voor in Azië en woont ook in Spanje en Portugal. Het is kleiner dan onze ekster (35 cm) en leeft ook in bands, in heldere bospartijen.

Het beetje meer

Net als de raaf heeft de ekster, erg intelligent, goede leer- en aanpassingsvaardigheden. Ze kan empathie tonen tegenover haar medeschepselen en zelfbewustzijn. Experimenten hebben aangetoond dat ze zichzelf in een spiegel kan herkennen

Loading...

Video: EKSTER.

Loading...

Deel Met Je Vrienden