Een Eigentijdse Japanse Tuin In Het Hart Van Londen

Loading...

Loading...

Geïnspireerd door de voorouderlijke architectuur van Kyoto, gaan de tuinen van Takeshi Nagasaki naar de economie: tegen wat de Japanners noemen Mottainaiafval, ze vermijden elke uitgave van energie en onnodig materiaal, met een nogal spontaan groen.

In Japan worden de kleine tuinen in de achtertuin tsubo-niwa genoemd: hints van groen, dat de metropolen van de rijzende zon vandaag verborgen zijn in de holte van hun strakke stedelijke weefsel, maar die deel uitmaken van een voorouderlijke traditie... landschapskunstenaar Takeshi Nagasaki herinterpreteert het over de hele wereld, bijvoorbeeld in Londen. Niet ver van Regent's Park heeft een familie uit Jordanië haar achtertuin volledig getransformeerd. Vanuit een lege ruimte, heel weinig begroeiing, leidt Takeshi Nagasaki naar deze weelderige tuin, beschut tegen het lawaai van de stad, en waar gebladerte de lijnen van moderne gebouwen verzacht.

Vroeger een schaduwrijke en lege binnenplaats; na, weelderige vegetatie.

Verhoog de vegetatie

Opgeheven, de planten stonden in een tafel achter in de tuin.

Voor de Japanners functioneren de tuinen als groene schilderijen, om vanuit de tatami-kamer van de woonkamer te zitten: hier is de tuin verhoogd ten opzichte van de houten vloer. Een hoogte die de planten waardeert, zoals geplaatst op een voetstuk, vooral omdat de silhouetten van gebouwen in de buurt de lay-out donkerder maken. "De omgeving wordt niet beter, maar de planten krijgen meer licht", zegt Takeshi Nagasaki.

Zet in op het "jungle" -effect

Verborgen in de vegetatie rennen Japanse stappen van de ingang van de tuin naar een heldere lens die hier de rol van lantaarn speelt, net als de traditie van Japan.

Tiny - nauwelijks 42 m2 - deze kleine tuin dwingt de blik, de proliferatie van vegetatie die een diepte veroorzaakt, en daarom een ​​gevoel van ruimte en ademhaling. "Wanneer je naar deze ruimte kijkt, breidt de schaal ervan uit, de ruimte lijkt uit te breiden." De eigenaren, oorspronkelijk uit Jordanië, hadden ook uitgelegd dat Takeshi Nagasaki graag in Groot-Brittannië woonde, waar water overvloedig was, hun landen voortdurend bedreigd worden door woestijnvorming. Het landschap heeft daarom de voorkeur gegeven aan een weelderige omgeving, gedomineerd door de palmen van een Trachycarpus, waarvan het gebladerte, aanhoudend, de plaats vegeteert, zelfs in de winter.

Installeer een bron van natuurlijk licht

De vorm van een palmblad, genomen onder een vergrootglas, verlicht 's nachts de tuin.

Traditioneel wordt in elke tsubo-niwa een lantaarn gevonden. Hier is een met glas bedekt palmblad het hart van de tuin. "Kunst en objecten zijn zelden erg aanwezig in mijn werk, ik geef de voorkeur aan zachte en dubbelzinnige dingen, die de atmosfeer op een bijna onzichtbare manier doordringen." Hier schijnt het glas in de tuin terwijl, daarentegen, een palet plant met Aziatische accenten in overvloed in deze schaduwrijke omgeving, tussen Japanse esdoorn 'Phoenix', Pieris 'Forest Flame' of Camellia japonica 'Lady Vansittart'...

Loading...

Video: MEPG London 2017.

Loading...

Deel Met Je Vrienden