Tuinontwerp: De Rust Van Een Tuin In New York

Loading...

Loading...

Voor een grote erker, nodigt een tuinkamer, door de tuinarchitect gespot in Fermob, de lokale bevolking uit om te genieten van het buitenleven...

Gebouwd in de jaren 1920, wachtte dit kleine herenhuis reikhalzend op restauratie. Het is aan de tuinarchitect Julie Farris, van het XS Space Agency, dat de delicate taak van het ontwerpen van de tuin is gedaald. Vanwege een druk schema had de eigenaar van de plaats maar Ă©Ă©n vereiste, de uitvoerbaarheid. Als gevolg hiervan heeft Julie Farris deze gemakkelijk te onderhouden tuin ontworpen, die het hele jaar door groen blijft.

Een welbespraakte voor-na.
1 - Een maagdelijk land van elke vegetatie waarop verschillende niveaus zullen worden geregeld.
2 - In de nieuwe tuin: van de rechthoek van buxus gesneden in topiary, met witte kalkstenen bekleding, de achtertuin van dit huis daterend uit de jaren 1920 bood een complete make-over.

Carve buxus

Cortenstaal, kalkstenen platen en steenslag vormen de trilogie van materialen van dit arrangement die zich hebben gericht op lichte tinten om een ​​achtertuin omringd door gebouwen te verlichten.

Veel achtertuinen zijn nu geĂŻnspireerd door de Japanse praktijk van tsubo-Niwa, de kleine Japanse stadstuinen. Met zijn minimalistische stijl, natuurlijke materialen en duidelijke lijnen past de door Julie Farris ontworpen ruimte in de rechte lijn van deze voorzieningen... terwijl een typisch westerse struik wordt benadrukt: de palmhout. "Het is een groenblijvende struik die weinig onderhoud vergt: stop hem in een cortenstalen container en het wordt een sculpturaal voorwerp." Vooral omdat ruimte speelt op contrasten: "De kalkstenen bekleding verlicht het ruwe uiterlijk van cortenstaal, terwijl het donkergroene van de plantages opluchting krijgt dankzij deze witte stenen achtergrond."

Sluiten zonder te verdoezelen

Aan de onderkant van de tuin maakt een bank gebruik van de intimiteit en lichteffecten gecreëerd door het bamboescherm.

Omringd door de stad, bleef deze stille tuin blootgesteld aan alle ogen, vanwege veel vis-à-vis: "Een van de moeilijkheden was om intimiteit te creëren zonder dat de plaats te donker werd" vertelt Julie Farris. Als gevolg hiervan koos de tuinarchitect daarom voor de slanke stengels van bamboe bij wijze van sluiting: "Bamboe is een ongelooflijke plant: naast de grote transparantie is het loof nog steeds groen in alle seizoenen, er is weinig aan de onderkant van de plant om uit te zetten aan de bovenkant van de stengel." Geplant aan de rand van een tuin, maakt het een scherm mogelijk zonder teveel ruimte op de grond in beslag te nemen. Opgelet, vanwege zijn explosieve groei, is het beter om zijn invasiviteit vanaf de plantage te beheersen, met een barrière, of in dit geval, dankzij duidelijk gedefinieerde kuilen van plantages.

Verleng de woonkamer naar de tuin

Drie treden verhogen de bodem van de tuin, die net als Japanse tuinen de planten op een voetstuk plaatst. Een gunstige ontwikkeling voor de vegetatie, die meer licht ontvangt en zichtbaar is wanneer men zit... vanuit de tatami-kamer van de woonkamer!

Julie Farris heeft met de architecten gewerkt, de doorgang van binnen naar buiten gebeurt bijna onmerkbaar, dankzij het gebruik van hetzelfde materiaal van de woonkamer in de tuin, een romige kalksteen. Om afvoer te voorkomen, waterevacuatie is discreet geplaatst in een hoek van de tuin, terwijl een automatische besproeiing zorgt voor de regelmatigheid van de watervoorziening. Net geplant, is deze jonge tuin bestemd om groen te worden: de palissade in Ipe zou binnenkort de ranken van een miniatuurwijnstok moeten ontvangen, terwijl in het voorjaar de witte bloei van een Lagerstroemia zal in plaats daarvan haar onberispelijke achtergrond bieden.

Loading...

Video: Tuinen van Hoegaarden - Park van de stilte door Catherine Boone en Tine de Jong.

Loading...

Deel Met Je Vrienden