De Europese Otter, Een Semi-Aquatische Carnivoor

Loading...

Loading...

De gewone otter of van Europa (Lutra Lutra), De enige soort die in Europa, is een klein semi-aquatische zoetwater vleesetend zoogdier, behorende tot de familie marterachtigen, en waarvan de activiteit is meestal 's nachts, die niet vergemakkelijkt voldoen aan al haar bevolking rond waterlopen werden alleen maar in de loop van de twintigste eeuw kleiner.

De otter: identiteitskaart

De otter blijft niet onopgemerkt, hij heeft een relatief grote afmeting die varieert van 90 cm tot 1,20 m, de staart meet die ongeveer 30 tot 40 cm is, voor een hoogte van ongeveer 30 cm en een gewicht dat kan reiken 15 kg. Mannen zijn een beetje groter dan vrouwtjes, maar dit is nauwelijks voor de hand liggend en beide geslachten zijn vaak verward.

Gemeenschappelijke otter of Europese otter (Lutra lutra)

Het heeft een donkerbruine vacht die verandert in lichter bruin op de buik en soms in de nek. Boven de vacht, kort en zeer dicht, ligt het kruikhaar, lang en glanzend, dat waterdicht is.

Het hoofd van de otter is afgeplat, met oren, neusgaten en ogen op hetzelfde niveau: daarom bleef de bovenkant van het hoofd tevoorschijn komen, het heeft al zijn zinnen wakker.

Omdat zoet water het element is, zwemt de otter heel goed, dankzij de poten waarvan de vingers helemaal van het voorwit zijn voorzien, voor- en achterkant.

In theorie, en vooral in gevangenschap, kunnen otters minstens 15 jaar oud worden, maar in het wild is het maximum 10 jaar en gemiddeld 4-5 jaar.

De reproductie van de otter

De voortplanting van de Otter is niet bevorderlijk voor de uitbreiding van de soort om verschillende redenen. Ten eerste zijn ontmoetingen tussen mannen en vrouwen zeldzaam en vrij kort, vooral voor het paren in het water. Ze baren nog steeds het kalven - vooral in de lente - na een draagtijd van twee maanden, kleine nestjes niet meer dan 3 kleine, onder voorbehoud van aanzienlijke sterfte bij de geboorte. De otters zijn voor 1 jaar afhankelijk van hun moeder, vooral voor het voeden en zullen pas rond de 2 of 3 jaar geslachtsrijp zijn.

De habitat van de otter

Gemeenschappelijke otter of Europese otter (Lutra lutra)

Het leefgebied wordt begrensd door rivieren, beken, rivieren, moerassen, meren, vijvers, zwembaden... alleen in zoet water. Als het gebeurt dat we het in de buurt van de zee zien, zal het alleen voor voedsel zijn, voor gemak van nabijheid. De otter is eenzaam en markeert zijn territorium dat zeer uitgestrekt kan zijn (15 km oevers of 30 km Ā²) door zijn uitwerpselen. Ze leeft voornamelijk 's nachts, maar ze wordt overdag steeds vaker waargenomen.

Om van de oevers naar het water te gaan, gebruikt ze altijd dezelfde "stromen" of passages, en uit het water veegt ze het gras af dat naar binnen rolt en gaat liggen. Het leefgebied, "catiche" genaamd, waarvan de ingang is ondergedompeld, is gebouwd in allerlei holtes (stam, rots, terriƫr schoon of verlaten, wortels van bomen...) in vrede.

Het eten van de otter

Otter eet vis en diverse waterdieren (amfibieƫn, amfibieƫn...), maar ook vogels, kleine knaagdieren zoals jonge muskusratten, ongewervelde dieren (reptielen...) of insecten.

De otter, om te beschermen

De gewone otter of van Europa (Lutra lutra)

De tuinier heeft niets te vrezen van de Europese otter, gezien zijn leefgebied en dieet. Niettemin, omdat haar reproductie beperkt is, dat ze werd gehaat door zondaars, dat ze op haar pels werd gejaagd, dat de vervuiling van waterlopen door pesticiden haar vergiftigde in de loop van de tijd, dat de oevers van rivieren meer en meer zijn betonnen en dat het verkeer dichter is geworden, het is zeldzamer geworden en daarom te beschermen. Om nog maar te zwijgen van het feit dat zijn roofdieren (vos, wolf...) altijd geĆÆnteresseerd zijn!...

Officieel is het verboden om te jagen in Frankrijk sinds 1972. In Europa, de Conventie van Bern ondertekend op 19 september verbiedt de vangst, de vernietiging van habitat, verstoring van de voortplanting, enz., En twee Europese richtlijnen 21 mei 1992 en 27 oktober 1997 beschermen het ook.

Vandaag, dankzij het werk van natuurbeschermingsverenigingen, begint de natuurlijke herbevolking van de otter in het oog te worden gehouden.

Loading...

Video: .

Loading...

Deel Met Je Vrienden