De Kuifmees

Loading...

Loading...

Crested Tit

De kuifmees is monogaam. En ze blijft het hele jaar op hetzelfde territorium.

De kuifmees heeft een punkzijde, met zijn gegolfde top. Deze vogel van een dozijn centimeter voor een gewicht van 10 tot 13 g leeft ongeveer 6 jaar. Deze vogel is monogaam. Ze blijft het hele jaar op hetzelfde grondgebied.

Alle kleuren

  • Gespikkeld exemplaar van zwart en wit.
  • Bruin-grijze effen achterkant.
  • Borst en flanken grijs-beige.
  • Zwarte lijn vanuit de ogen en vormt een halve maan op de wangen.
  • Zwarte lijn vanaf de kin en in een ketting verdeeld.

Zijn leefgebied

  • Het is voornamelijk gehecht aan coniferen: dennen, grove dennen, sparren... Het kan worden gehuisvest in parken en grote tuinen, op voorwaarde dat ze grote coniferen bevatten.
  • Ze houdt van oude of dode bomen, omdat hun zachtere hout haar in staat zal stellen om haar nest te graven. Ze kan uiteindelijk voor een nestkast kiezen.

Zijn gewoonten

  • Niet erg verlegen maar toch verlegen, ze wordt zelden blootgesteld.
  • In de winter associeert ze graag met andere tieten, klimplanten en winterkoninkjes waarmee ze kleine groepen van minder dan een dozijn mensen vormt om naar voedsel te zoeken.
  • In het koude seizoen, verbruikt het zaden, bessen en rijp fruit. Dat is waarom ze naar feeders komt.
  • In het voorjaar en de zomer eet het voornamelijk insecten, spinnen, larven.

Zijn gezang

  • Ze slaakt een luide schreeuw en geluidswalsen afgewisseld met scherpe "sississi".

Het beetje meer

De kuifmees is vooruitziend: hij slaat het hele jaar door voedsel op in gaten of spleten van boomschors. Dit zijn soms nog levende insecten. Dus geen slechte verrassing, ze zal altijd iets te eten hebben. En deze caches dienen de gemeenschap.

Loading...

Video: HERKEN DE KUIFMEES.

Loading...

Deel Met Je Vrienden