Een Goed Aangelegde Stadstuin

Loading...

Loading...


De lijnen, aanvankelijk vervormd, zijn opnieuw ontworpen, geherstructureerd.

Een oude vrouw blauwe regen wie klimt op een rood bakstenen huis, een prieel in de schaduw van een gewone esdoorn... Deze mooie tuin van de Hauts-de-Seine wordt gekenmerkt door zijn ouderwetse charme. Een ingetogen en ouderwets groen, waarvan de tuinarchitect Xavier de Chirac ernaar streefde de geur van weleer te behouden, terwijl hij de lijnen van een ruimte verduidelijkte, die geleidelijk terugkeerde naar de wildernis... Geen scrub meer, alles hier werd getekend volgens de woning, waarvan de lijnen dienen als steun en als gids voor degenen in de tuin. Van het struikgewas van weleer, alleen de vakkundig gerangschikte rommel van enorme hortensia's en rozen.

We wedden op de schoonheid van de leegte, legt Xavier de Chirac uit, door de indeling rond een groot centraal gazon te organiseren: bekleed met een mineraal pad, de vorm neemt opnieuw de hoekkettingen van het huis

De belangrijkste punten:

De vergrote Lanai


Ze lijkt er nog steeds te zijn geweest en toch: de veranda heeft geprofiteerd van de renovatie van de tuin door zelf een houten verlenging toe te voegen. Ontworpen door een gepassioneerde van China, de decorateur Béatrice Augier, de structuur zet hier in alle discretie: topiarys van palmhout en de bakstenen trap markeert de ingang voor een klein gebouw dat overgaat in het bestaande alsof er niets was gebeurd...


De geherstructureerde massieven


De massieven, beplant met rozen enhortensia wit, benadruk de rechtlijnige en horizontale paden van de gangpaden. Daarbij verdelen ze de ruimte in groene ruimten en accentueren ze het aspect "in lengte" van de tuin. Een intelligent spel van perspectief, dat de plantages benadrukt.

Een verfrissende aperitiefhoek


Om in te halen als het 's avonds is, schuift er een tuinhuisje onder het gebladerte van een blauwe regen en een ster jasmijn. Onder het zinken dak is de atmosfeer aanwezig oostelijk, met een kelder in bakstenen, in verwijzing naar het hoofdgebouw, maar ook naar het mediterrane werk van klei. de steenrood domineert, warme en dynamische kleuren, zowel in contrast als in harmonie met de rest van de tuin.

Werk in de praktijk

Een methodische renovatie


Achter de ogenschijnlijke eenvoud van deze ontwikkeling kostte het uitgebreide borstel- en metselwerk om de ruimte te ontwikkelen: sinds de jaren tachtig heeft dichte begroeiing inderdaad de plaats verengd. Alleen bomen en struiken geplant rond de omtrek zijn bewaard gebleven. Na de open plek was het belangrijkste werk dat van het metselwerk: meer dan een maand was nodig om de steegjes te tekenen en te bestraten. heldere kalksteen van de Bourgogne. Toen kwam de aanplant van de massieven, na een zeer royale aanvoer van de bovengrond.


Geduldig verduidelijkt door de landschapsarchitect, vormt de definitieve reeks een natuurlijk scherm, luchtig maar ondoorzichtig, dat in plaats daarvan al zijn intimiteit behoudt: dankzij intelligente openingen in het gebladerte dringt het licht door zonder dat het groen wordt doorboord door d mogelijke nieuwsgierige ogen. Deze zeer stadstuin lijkt letterlijk "verdronken" in bomen en groen.
Om niet de prachtige aldus vrijgemaakte ruimte te vullen, waren de plantages beperkt tot enkele zeer precieze plaatsen:

We hebben geprobeerd zo min mogelijk te planten, zegt Xavier de Chirac, en vooral, met minimale minima voor het plantenpalet: de bloemen zijn identiek van het ene massief tot het andere, ze versterken de eenheid van de tuin in clusters van d Toch een heel gevarieerde blik: op het principe van gemengd Engelsvaste planten en heesters worden herhaald en stuiteren van de ene plaats naar de andere, in duidelijke en leesbare ruimtes, die het onderhoud vergemakkelijken

Loading...

Video: 6 tips voor een nieuw aangelegde tuin.

Loading...

Deel Met Je Vrienden