De Vink (Fringilla Coelebs), Een Kleurrijke En Kleurrijke Passerine

Loading...

Loading...

De vink (Fringilla coelebs), die eigenlijk is de "vink", behoort tot de familie Fringillidae, dat wil zeggen, kleine tot middelgrote passerine. Het is een bekende en bekende vogel van onze tuinen, zeer gehecht aan zijn territorium, vooral tijdens het broedseizoen.

De vink leeft gewillig een deel van het jaar in groepen met zijn soortgenootjes. Vinken, en vooral die in de meest noordelijke gebieden wonen, migreren in de winter naar meer gematigde streken.

De vink (Fringilla coelebs), een kleurrijke en kleurrijke passerine

Hoe een vink herkennen?

Finch, en in het bijzonder de mannelijke, herkenbaar door zijn hoge kleur verenkleed en kleurrijk. Zijn jas is bruinbruin; zijn hoofd is grijsblauw behalve zijn voorhoofd, dat zwart is en zijn wangen kastanjebruin; zijn achterdeel is groen; de bovenkant van zijn vleugels is zwart, geband door twee opzichtige witte vlekken; zijn staart is zwart met witte strepen en zijn poten en vingers zijn roze bruin. De vrouwelijke vink is een beetje saaier met een meer ingetogen verenkleed. De kegelvormige snavel is klein en puntig.

Buiten het broedseizoen heeft de mannelijke vink het onderscheid van gescheiden leven van vrouwelijke en kleine vinken. Ze leven in groepen, elk op zichzelf.

Kruipend en lied van de boekvink

Vink heeft een typische oproep die wordt beschreven door een "roze-roze". Ze is heel vroeg in de ochtend al te horen zingen. De boekvink produceert zeer gevarieerde tonen die zijn zang vrolijkheid en dynamiek geeft. Tijdens het broedseizoen gebruikt de boekvink zijn schreeuw om zijn nest en territorium te verdedigen. Het is bewezen dat deze vogel een schreeuw en een lied heeft dat aanzienlijk verschilt van het ene gebied naar het andere.

Kruipend en lied van de boekvink

Vink habitat

Waar je ook bomen kunt vinden, er zijn vinken. Deze vogel leeft in bossen, tamelijk open, dan in parken en tuinen in de stad. De vink bezoekt ook vaak gecultiveerde gebieden en boomgaarden, vooral in de winter.

Vinken voeden

Finch is een omnivoor, dat wil zeggen, hij eet zoveel plantaardig voedsel en dier dat op de vloer. In de zomer, de vink is nogal insectenetende (rupsen, vliegen, spinnen, enz.) En ook voedt zich met regenwormen. Buiten deze periode bestaat het dieet uit meer zaden, maar ook bloemen, knoppen of gevallen fruit.

De boekvink is allesetend

Reproductie van Vink

Tijdens het broedseizoen, van april tot juli, is het de vrouwelijke vink die het alleen doet om het nest te bouwen. Het kan meer dan 1.000 rondreizen doen om de materialen te brengen die nodig zijn voor de realisatie ervan. Het nest wordt geplaatst hoog genoeg in een schacht en is gemaakt van schuim en plantaardige vezels teneinde volledig versmelten met zijn omgeving. Het vrouwtje broedt alleen gedurende 4 tot 5 eieren gedurende 11 tot 13 dagen. Aan de andere kant neemt de mannelijke boekvink deel aan het voederen van de jongen na het uitkomen. Finch produceert slechts één broedsel per jaar, en af ​​en toe twee.

Is de vink nuttig of schadelijk voor de tuin?

Finch is vooral dol op zaad dat hij op de grond kan vinden gedurende de periode waarin de insecten waarmee deze feeds, ontbreken. Zijn aanwezigheid in de tuin kan daarom gevolgen hebben voor de zaden die u zojuist in de tuin of moestuin hebt gezaaid.

Loading...

Video: WHAT IS THIS FINCH CALLED? | Yellow Finch | in the Garden 2016.

Loading...

Deel Met Je Vrienden